Henkilöesittelyssä Marika

Marikan ensitaipaleet perheyrityksen parissa juontaa oman lapsuudenkodin keittiönpöydän ja postimerkkien liimailun ääreen.

Kuka

Marika Kumpulainen, 39.

Miksi ja milloin

Matkani perheyrityksen ja tietokoneiden parissa alkoi ala-aste ikäisenä. Varhaisimmat muistot liittyvät mainosten postitukseen. Tehtävänäni oli taitella mainoksia kirjekuoriin ja liimata niihin postimerkkejä. Tämä tapahtui tehokkaasti omassa lapsuudenkodissa keittiönpöydän ääressä.
Ihan lähivuosina lapsuudenajan ystäväni muisteli tuota aikaa ja sitä, kuinka kyseinen tehtävä oli tuntunut niin “siistiltä”. Yrittäjäperheen töihin siis tämän muistelon perusteella oli rekrytty myös naapuritalon lapsi. Päällimmäinen tunne on, että tunsimme itsemme tuolloin todella tärkeiksi hoitaessamme tällaista kunniatehtävää. 

Yläasteella ja ammattikoulussa iltaisin ja viikonloppuisin kehoitus kävi usein töihin. Yrityksemme toimi noihin aikoihin erään tietokonevalmistajan alihankkijana. Kokoonpanimme tietokoneita usean sadan kappaleen viikkovauhtia, joka tarkoitti sitä että emolevyt, muistit ja prosessorit tulivat tutuiksi. Liukuhihnatyömäinen tietokoneiden kokoonpano ei tuolloin kuitenkaan vastannut ihan unelmatyötäni ja jostain syystä, kun peruskoulun jälkeen tuli aika miettiä omaa uravalintaa, päällimmäinen ajatus ei ollut yrittäjyydessä. 

Veri veti myynnin ja markkinoinnin pariin ja ammattikoulusta kokkilinjalta valmistuttuani, työurani onkin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta vienyt näihin tehtäviin. Vuosien ajan etsin “omaa juttuani”, jonka jälkeen elokuussa vuonna 2009 aloitin kokoaikaisena työntekijänä omassa yrityksessämme, silloin juuri markkinoille lanseeratun Info TV -järjestelmätuotteen parissa. Olin työskennellyt tätä ennenkin muutaman vuoden pätkiä yrityksemme leivissä, mutta tulevaisuuden ajatukset ei vielä tuossa vaiheessa oleet ihan selvillä.

Vielä 2009 alkaneen taipaleen jälkeenkin mietin toisinaan, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Mielessä oli itänyt useiden vuosien ajan haave omasta kuluttajapuolen kauppaan erikoistuneesta yrityksestä.

Lopulta pitkä koiraharrastustausta ja haave “unelmaduunista” vei voiton, ja perustin oman eläintarvikekaupan vuonna 2015 (verkkokauppa + kivijalkamyymälä). Yritys oli kova, mutta toimintaa ei koskaan saatu kannattavaksi. Liiketoiminta lopetettiin vuonna 2018. Piti mennä kauas nähdäkseen lähelle. Oli aika katsoa asioita uusin, kokeneemmin silmin. Nykyään intohimo on kanavoitunut oman yrityksemme toiminnan kehittämiseen ja teen työtä suurella sydämellä aidan taakse vilkuilematta. 

Olen ylpeä siitä, että perheessämme on ollut mahdollisuus kokeilla omia siipiään. Lopulta sydämen palo ohjasi minut takaisin lähtöpisteeseen, perheyrityksemme pariin. Tänä päivänä tekeminen tuntuu tulevan jotenkin enemmän (jos mahdollista) sydämestä ja tuntuu monien vaihdeiden ja kokemusten myötä jollain mystisellä tavalla arvokkaammalta kuin joskus aiemmin.

Minulla on noin kahdenkymmenen vuoden kokemus myynti- ja markkinointialan töistä – suurin osa yrittäjäkaupasta, mutta myös kuluttajakauppa on vuosien varrella tullut tutuksi. Matkan varrella olen käynyt Liiketoiminnan Ammattitutkinnon (myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala) lisäksi lukuisia myynnin kehittämiseen ja markkinointiviestintään liittyviä kurssimuotoisia koulutuksia.
Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa Kajaanin Ammattikorkeakoulussa Tradenomiksi (liiketalous). Opiskelu on kiehtovaa ja mukaansa tempaavaa. Asiat ovat samaan aikaan tuttuja, mutta kuitenkin uudella tavalla erilaisia. Vuosien kokemus alalta täytyy nyt osata purkaa paperille ja sanoiksi, joka on kuitenkin eri asia kun toimia alalla käytännön tehtävissä. Opiskelumotivaatio on suuri, ja koen suurta iloa siitä, miten koen opiskelun näkyvän positiivisena piristysruiskeena oman työni tekemisessä ja yrityksemme liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa nyt ja tulevaisuudessa.

Vaiheet + koulutus

 • Suurtalouskokin perustutkinto 1997–2000
 • Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala (240 op) 2021
 • Tradenomi, liiketalous 2021-
   
 • 2001–2001 Kahvilatyöntekijä, Oulun keilailutalo
 • 2001–2002 Myyntineuvottelija, Pohjanmaan Mikro Oy (Pomi), tietokoneiden myynti ja kokoonpano B2C
 • 2002–2005 Tietokoneiden kokoonpano, asennus ja testaus, Ohjelmatuotanto Fiscal Oy
 • 2005–2006 Myyntineuvottelija Cafe Bar, kahviautomaattien edustus ja myynti B2B
 • 2006–2008 Tarjoilija/kokki, Fazer 
 • 2008–2009 Myyntineuvottelija, Duell yhtiöt Oy, ensiaputarvikkeiden edustus ja myynti B2B
 • 2009–2015 myyntineuvottelija, Ohjelmatuotanto Fiscal Oy B2B
 • 2015–2018 Oma yritys, eläintarvikekauppa (kivijalkamyymälä + verkkokauppa). B2C Fiscalin töitä oman yritykseni kautta.
 • 2019–2019 Määräaikainen työ Vaalan kunnassa, vastuualueenani laaja-alainen poikkihallinnollinen kunnan elinvoiman edistäminen, kuten matkailun ja yritysten toiminnan kehittäminen sekä kunnan sisäinen ja ulkoinen viestintämarkkinointi
 • 2020–NYT  Paluu Fiscalille

Luottamustoimet

 • 2017–2020 Muhoksen yrittäjät ry, hallitus
 • 2020–2021 tiedottaja & sihteeri 
 • 2018–2020 puheenjohtaja
 • 2017–2018 varapuheenjohtaja
 • 2016–2017 Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, Nuorten yrittäjien valiokunnan jäsen
 • 2016–2017 Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, hallituksen jäsen
 • 2016–2017 Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, Työvaliokunnan jäsen

Perhe ja harrastukset

 • Asun Oulussa. Mieheni lisäksi perheeseemme kuuluu 16-vuotias Wilma, jo omaan kotiin muuttanut 19-vuotias Lucas sekä pumi-koira Aaltonen. 
 • Luonto on lähellä sydäntäni, tykkään retkeillä metsässä ja nollata ajatuksia iltaisin extempore iltatulilla. 
 • Laulan, soitan pianoa & urkuja, luen, kuuntelen äänikirjoja, tuijotan sarjoja mitään kuulematta, käyn vaihtelevasti kuntosalilla ja kehitän itseäni useamman eri “itsetuntemuskouluttajan” opeissa, mutta rakkaimmaksi harrastuksekseni nostan tanssin! Monen vuoden haaveilun jälkeen pari vuotta sitten tartuin tuumasta toimeen ja ilmoittauduin seuratanssikursseille ja se vei minut totaalisesti mukanaan! Siitäpä sitten unelma on vienyt tanssimaan säännöllisesti useamman kerran viikossa. Saan tanssista valtavasti voimaa ja iloa arjen keskelle. Mielen ajatuskelat pysähtyvät kuin seinään, kun tanssitreenit alkaa!

Nyt

 • Nykyään työskentelen Fiscalilla kokoaikaisena työntekijänä. 
 • Vastuualueelleni kuuluu myynnin ja markkinoinnin kehittäminen, ja tulevaisuudessa siintää sukupolvenvaihdokseen liittyvät asiat. 

Kiitos sinulle kun jaksoit lukea! <3

Aurinkoista kevään jatkoa toivotellen,

Marika

Lue lisää

digital signage fiscalinfotv helppokäyttöinen INFOTV suomalainen tiedottaminen viestintä taantuma arvot visio fiscalintiimi henkilöesittely info tv info tv -järjestelmä sisäinen tiedottaminen sisäinen viestintä digitalsignage fiscal info tv fiscal info TV -järjestelmä ohjelmistokehitys yrittäjät järjestelmäkehitys ohjelmointi turvassakotona ohjelmistoratkaisut brändinkirkastus hinnoittelu hinnat edullinen koekäyttö ilmainenkoekäyttö karitahanke oulunkaupunki ikäihmiset yhteistyö kaikki
22.5.2021

Mistä kaikki alkoi, osa 2

Mistä kaikki alkoi -blogin toisessa osassa palataan vuoteen 2010.
3.5.2021

Arvot ohjaavat toimintaa

Helppokäyttöisin Info TV -järjestelmä Suomessa. Luotettavuus, rehellisyys, asiakaslähtöisyys ja laadukkuus eivät ole toiminnassamme pelkkää sananhelinää, sillä arvot ohjaavat kaikkea Fiscalin toimintaa.
29.4.2021

Henkilöesittelyssä Marika

Marikan ensitaipaleet perheyrityksen parissa juontaa oman lapsuudenkodin keittiönpöydän ja postimerkkien liimailun ääreen.
← Edellinen Seuraava →