Mistä kaikki alkoi, osa 2

Mistä kaikki alkoi -blogin toisessa osassa palataan vuoteen 2010.

Kirjoittaja
mika
Mika
Toimitusjohtaja, ohjelmistokehitys
Lue myös

Vuonna 2009 alkanut taantuma jatkui edelleen, joten niinhän siinä sitten kävi, että vuosi 2010 alkoi kuten edellinen päättyi. Lomautuksin, irtisanomisin ja sopeutuksin. Kun nyt luin vuonna 2010 tekemiäni muistiinpanoja, voin vain todeta, että kaikki tuolloin tekemäni oli välttämätöntä ja oikeaa. Poimin edellisvuonna tehdyt hyvät asiat ja hylkäsin huonot, tavoitteena oli saada “nokka takaisin veden pinnan yläpuolelle”.

Koulut ja kunnat leikkasivat määrärahojaan tuntuvasti, sitä kuvastaa hyvin saamani kirje:

“Hei! Kokeilin ohjelmistoanne, hyvältä näyttää ja tuntuu. Tämä on kyllä se mitä olen etsinyt. Helsingin kaupungin opetusvirasto julkisti eilen talousvuoden 2010 budjetin. Koulujen käyttöön tulevia harkinnanvaraisia määrärahoja leikattiin 20 %. Tämä tarkoittaa koulussani melkein 30 000,00 € kululeikkausta, joten haaveeni ei voi toteutua ainakaan tänä vuonna. Kiitos kuitenkin, nyt ainakin tiedän mistä löydän tarvitsemani kunhan on rahaa.”

Alkuvuoden aikana nousi esille pilvipalvelut ja ohjelmistomme toimiminen pilvessä. Olikin luonnollista, että lähdimme tutustumaan juuri Microsoftin Azure pilvipalveluun, jonka Microsoft oli julkistanut helmikuussa 2010.

Meillä oli valmis ja toimiva ohjelmisto käsissämme, mutta taantuma oli vasta aluillaan (kuvittelin tuolloin varmaan monen muun kanssa, että taantuma kestää 1–2 vuotta). Taantuma kesti lopulta kahdeksan vuotta, tuoden mukanaan mitä erikoisimpia käänteitä puoleen jos toiseenkin.
Yritimme saada näkyvyyttä muun ohessa Microsoft GOLD Sertified partner -ohjelman kautta, täytimmehän ohjelman ISV/Software Solutions vaatimukset.

Myynti lähti käyntiin, vaikkakin hieman “yskähdellen”. Pääsimme muutamana kuukautena positiiviseen tulokseen ja heinäkuun kääntyessä loppua kohti totesimme, että myös heinäkuusta tulee voitollinen. Olimme ohittaneet vuoden 2009 liikevaihdon. Tarjouskantamme oli tuplaantunut vajaassa puolessa vuodessa vain muutaman työntekijän voimi. Edellisenä vuotena meitä oli parhaimmillaan kahdeksan.

Syyskuussa liikevaihtomme jatkoi kasvuaan ollen jo kaksi kertaa niin suuri kuin vuonna 2009. Tällöin oli myös selvää, että ohjelmistomme pitää toimia myös pilvessä, Azuressa. Liikevaihdon kasvu toi ensimmäistä kertaa esille positiivisen ongelman – meillä oli liikevaihtoomme nähden suhteettoman paljon rahaa “ulkona”. Koska emme olleet yhdellekään laitteiden maahantuojalle “suuri asiakas”, olivat ostolimiittimme pienet, hinnat korkeat ja maksuehdot lyhyet. Kun toimitimme tuotteita eteenpäin omille asiakkaillemme, oli vastassamme suuret organisaatiot pitkine maksuaikoineen.

Raha ei siis kerinnyt “kotiin”, ennen kuin niihin kohdistuneet laskut erääntyivät. Tähän piti seuraavaksi löytää joustava ratkaisu. Pikaratkaisu löytyi Finnveralta, joka rahoitti nuo akuutit hankinnat. Pysyvämpi rahoitusmalli oli vielä etsinnässä.

Kun vuosi kääntyi lopuilleen, oli päämme viimeinkin vedenpinnan yläpuolella ja saimme riittävästi happea. Liikevaihtomme oli kolminkertaistunut verrattuna vuoteen 2009.

Pohdittavaksi jäi edelleen, mistä löydämme meille sopivan myyntirahoitusmallin, ja ennen kaikkea kuka sen meille tarjoaisi.

Kiitos kun matkaat mukana!

Mika

P.S. Mistä kaikki alkoi”-teeman seuraavassa eli kolmannessa osassa muistellaan vuotta 2010 ja sitä miten siitä lopulta selvittiin.

Kirjoittaja
mika
Mika
Toimitusjohtaja, ohjelmistokehitys
Lue myös

Lue lisää

digital signage fiscalinfotv helppokäyttöinen INFOTV suomalainen tiedottaminen viestintä taantuma arvot visio fiscalintiimi henkilöesittely info tv info tv -järjestelmä sisäinen tiedottaminen sisäinen viestintä digitalsignage fiscal info tv fiscal info TV -järjestelmä ohjelmistokehitys yrittäjät järjestelmäkehitys ohjelmointi turvassakotona ohjelmistoratkaisut brändinkirkastus hinnoittelu hinnat edullinen koekäyttö ilmainenkoekäyttö karitahanke oulunkaupunki ikäihmiset yhteistyö kaikki
22.5.2021

Mistä kaikki alkoi, osa 2

Mistä kaikki alkoi -blogin toisessa osassa palataan vuoteen 2010.
3.5.2021

Arvot ohjaavat toimintaa

Helppokäyttöisin Info TV -järjestelmä Suomessa. Luotettavuus, rehellisyys, asiakaslähtöisyys ja laadukkuus eivät ole toiminnassamme pelkkää sananhelinää, sillä arvot ohjaavat kaikkea Fiscalin toimintaa.
29.4.2021

Henkilöesittelyssä Marika

Marikan ensitaipaleet perheyrityksen parissa juontaa oman lapsuudenkodin keittiönpöydän ja postimerkkien liimailun ääreen.
← Edellinen Seuraava →