Henkilöesittelyssä Mikko

Mikon "työura" alkoi Fiscalilla jo ala-aste ikäisenä, jolloin hän muistaa lajitelleensa mm. erilaisia ruuveja.

Kuka

Mikko Kumpulainen, 32, lapsista keskimmäinen.

Miksi ja milloin

Olen puuhalillut ja pelaillut tietokoneiden parissa oikeastaan siitä asti kuin muistan. Ala-asteikäisenä tein ensimmäisen kerran töitä, tietokoneiden parissa totta kai. Silloin muistan lajitelleeni isäni yrityksessä mm. erilaisia ruuveja. Purin ja kasasin pöytätietokoneiden runkoja, asensin ohjelmistoja ja tein koneille erilaisia ohjelmistotestejä. Isäni työskentelee tietokoneiden parissa, joten oli aika luonnollista että ala kiinnosti itseänikin jo varhain.

Lukion ja armeijan jälkeen suuntasin opiskelemaan Seinäjoen Ammattikorkeakouluun, pienen ja keskisuuren yritystoiminnan liikkeenjohdon koulutusohjelmaan. Suuntautumisvaihtoehdoksi valitsin myöhemmissä opinnoissani yritystoiminnan kehittämisen ja opinnäytetyöni pohjautuikin yrityksemme Fiscal Oy:n asiakastyytyväisyyteen.

Vuonna 2011 olin vaihto-oppilaana Saksan Hannoverissa puoli vuotta. Viimeisen opiskeluvuoden aikana aloin työskennellä Fiscalilla aika lailla täysipäiväisesti. Työnkuvaani kuuluivat mm. kirjanpitoon liittyvät asiat, myynti ja tekninen tuki, muutaman mainitakseni.

Vuodet vierivät ja nautin työskentelystä perheyrityksessä ja asioiden parissa, jotka minua tälle tielle ajoivat lähtiessäni opiskelemaan. Vuosien varrella arvomaailmani kehittyessä kuitenkin mietin, mitä haluan tehdä ”isona”. Pitkään tuntui siltä, että olen Fiscalilla kokopäiväisenä työntekijänä eläkeikään asti.

Useamman asian myötävaikutuksesta tulin kuitenkin miettineeksi uudelleen kouluttautumista toiselle alalle.Itseni ja muiden yllätykseksi hain lopulta opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Yllätykseni oli suuri, kun sain paikan ensimmäisellä yrittämällä. Opiskelu oli motivoivaa ja ensimmäisen harjoittelun aikana sain vahvistuksen siitä, että opiskelen oikealla alalla. Opintojen aikana työskentelin yhä Fiscalilla, niin paljon kuin se opiskelun, ja hoitajana työskentelyn yhteydessä oli mahdollista.

Fiscalilla työskennellessäni olen saanut paljon kokemusta työyhteisön osana olemisesta. Asiakkaat ovat opettaneet minulle myös paljon. 
Perheyrityksessä työskentelyyn liittyy monia asioita, jotka näyttäytyy vahvuutena vieraassa työyhteisössä, josta ei tunne ketään.

Vaiheet + koulutus

 • Ylioppilastutkinto
 • Tradenomi, pienen ja keskisuuren yritystoiminnan liikkeenjohto, yritystoiminnan kehittäminen (AMK) v. 2012
 • Sairaanhoitaja, akuutti ja perioperatiivinen hoitotyö (AMK) v. 2020
 • 2011–2017 työntekijänä Fiscalilla
 • 2017–2020 alkupuoli pääsääntöinen opiskelija
 • 2020 maaliskuu– sairaanhoitaja

Perhe ja harrastukset

 • Asun Oulussa.
 • Vapaa-ajalla näen ystäviä ja perhettä.
 • Kuuntelen paljon musiikkia, käyn kuntosalilla ja vain olen.

Nyt

 • Vuoden 2020 maaliskuusta alkaen olen työskennellyt sairaanhoitajana OYS:ssa täysipäiväisesti. 
 • Fiscalille teen töitä satunnaisesti asennuskeikkojen ja vanhojen asiakkuussuhteiden hoitamisen muodossa.
 • On mahtavaa, että vuosia vanhat asiakkuussuhteet ja yhteys heihin on vielä olemassa, ja että voin ja pystyn auttamaan heitä eteen tulevissa kysymyksissä.

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen,

Mikko

Lue lisää

digital signage fiscalinfotv helppokäyttöinen INFOTV suomalainen tiedottaminen viestintä taantuma arvot visio fiscalintiimi henkilöesittely info tv info tv -järjestelmä sisäinen tiedottaminen sisäinen viestintä digitalsignage fiscal info tv fiscal info TV -järjestelmä ohjelmistokehitys yrittäjät järjestelmäkehitys ohjelmointi turvassakotona ohjelmistoratkaisut brändinkirkastus hinnoittelu hinnat edullinen koekäyttö ilmainenkoekäyttö karitahanke oulunkaupunki ikäihmiset yhteistyö kaikki
22.5.2021

Mistä kaikki alkoi, osa 2

Mistä kaikki alkoi -blogin toisessa osassa palataan vuoteen 2010.
3.5.2021

Arvot ohjaavat toimintaa

Helppokäyttöisin Info TV -järjestelmä Suomessa. Luotettavuus, rehellisyys, asiakaslähtöisyys ja laadukkuus eivät ole toiminnassamme pelkkää sananhelinää, sillä arvot ohjaavat kaikkea Fiscalin toimintaa.
29.4.2021

Henkilöesittelyssä Marika

Marikan ensitaipaleet perheyrityksen parissa juontaa oman lapsuudenkodin keittiönpöydän ja postimerkkien liimailun ääreen.
← Edellinen Seuraava →