Sisänen viestintä

Digital signage – Mitä se on?

Tiedätkö näytöt, joita on ostoskeskusten käytävillä, apteekin ikkunassa tai koulujen auloissa? Niissä näkyy mainoksia, tiedotteita ja kaikenlaista hyödyllistä tietoa visuaalisesti näyttävässä muodossa. Ne voivat sisältää tekstin lisäksi myös kuvia – jopa liikkuvaa kuvaa.

Tätä kokonaisuutta kutsutaan Info-TV:ksi tai digital signage -järjestelmäksi. Sitä voidaan käyttää mainosten ja hinnaston esittämiseen asiakkaille kaupassa, tehtaan sisäiseen tiedotukseen työlinjastolla tai kahvihuoneessa, aikataulujen tai reitin esittämiseen junassa tai vaikkapa tiedotteiden esittämiseen opettajille ja oppilaille koulussa. Mahdollisuuksia on yhtä monia kuin käyttäjiä!Digital signage tarkoittaa…


- Digitaalista viestintää, digitaalisia opasteita erilaisissa tiloissa
- Viestintää erikokoisilla näytöillä – pienistä tableteista suuriin näyttöseiniin ja tienvarsinäyttöihin
- Sähköistä ilmoitustaulua, joka korvaa perinteisen paperilapputaulun työpaikalla
- Etäohjattavaa viestintää: näytön sisältöä voidaan päivittää jopa toiselta puolelta maailmaa
- Järjestelmää, johon voidaan lisätä myös interaktiivisia ominaisuuksia – esimerkiksi kosketusnäytöllä esitettävän varauskalenterin kokoushuoneen oven viereen


Hyvällä digitaalisella tiedottamisella parannetaan tehokkuutta, työympäristöä, tuottavuutta, myyntiä, ryhmähenkeä. Mikään työ ei jää tekemättä ilman digital signage -järjestelmää, mutta kuinka tehokasta työskentely voikaan olla, kun viesti kulkee sujuvasti ja saumattomasti?Digital signage ei ole pelkkä televisio


Digital signage -näytöt eivät ole pelkkiä televisioita, joihin on laitettu kuvia pyörimään. Ne ovat osa suurempaa kokonaisuutta. Pelkkä näyttö ei sellaisenaan riitä, vaan jokaista näyttöä ohjaa oma tietokone – suunnilleen samanlainen kuin se, joka sinulla mahdollisesti on edessäsi, pienemässä ja hieman erilaisessa muodossa vain.Kuinka digital signage -näyttöä käytetään?


Miten kuvat ja videot saadaan näkymään näillä näytöillä? Menevätkö työntekijät joka aamu kauppakeskuksen jokaisen näytön luokse viemään tiedostot esimerkiksi USB-tikulla? Ei sentään – liikkeiden työntekijöillä on oikeatkin työnsä tehtävänä. Tiedostot lähetetään näytöille tavallisen nettiselaimen kautta.

Samalla tavalla kuin kirjaudutaan vaikkapa Facebookiin, kirjaudutaan hallintaohjelmaan, jossa ei näytöille voidaan ladata tiedostoja. Sitten vain lisätään esimerkiksi kuva tai video ja tallennetaan. Sinne meni, se oli siinä.Kuinka valita oikea digital signage -järjestelmä?


Markkinoilla on paljon erilaisia digital signage -järjestelmiä. Mistä tietää, mikä järjestelmistä on paras? Huomiota kannattaa kiinnittää ennen kaikkea järjestelmän helppokäyttöisyyteen ja siihen, että järjestelmän toimittajalta saa neuvoja ja apua nopeasti.

Fiscalin digital signage -järjestelmä sai alkunsa, kun IT-alalla pitkään toiminut Mika Kumpulainen oivalsi, ettei markkinoilta löydy yhtään oikeasti helppokäyttöistä digital signage -järjestelmää. Kukaan ei päätyönään tee tai lisää materiaalia infonäyttöihin. Siitä se ajatus sitten lähti: päätimme toteuttaa järjestelmän, jota niin suurten kuin pientenkin yritysten työntekijöiden on helppo käyttää itse.Fiscalin digital signage -järjestelmä tuo helpotusta arkeen


Vuonna 2009 Fiscal Info TV -järjestelmä näki päivänvalon. Kahdeksan vuotta myöhemmin voimme käsi sydämellä todeta, että helppokäyttöisyydestä ja hyvästä asiakaspalvelusta on pidetty kiinni kaikki nämä vuodet.

Siitä meillä Fiscalissa on kyse: tarjotaan hyvä tuote sitä tarvitseville, helpotetaan ihmisten arkea ja parannetaan tiedonkulkua. Autetaan silloin kun apua tarvitaan.

Aina ei voi muistaa ulkoa hallintaliittymän osoitetta, ja kiirekin olisi. Ja kun kyse on tietotekniikasta, joku näyttö saattaa joskus olla pimeänä. Ei huolta – me selvitämme syyn ja korjaamme tilanteen. Vuosien varrella mikään ongelmakohta ei ole jäänyt ratkaisematta.Fiscalin digital signage -järjestelmää kehitetään asiakkaiden ehdoilla


Koska kaikessa löytyy aina kehitettävää, niin myös meidän Info TV -järjestelmässämme. Järjestelmän parhaat kehitysideat tulevat suoraan omilta asiakkailtamme – heiltä, jotka päivittäin käyttävät sitä ja huomaavat, että tässä voisi muuten olla vielä tällainen ominaisuus.

Ja tiedätkö mitä? Me toteutamme sen heille. Koska olemme luoneet tuotteemme jokaisen yksityiskohdan itse, voimme yhtä hyvin myös muokata sitä ja luoda siihen lisää mahtavia ominaisuuksia.Lue lisää:Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!